maandag 1 april 2013

1e Paasdag

Hoewel ik zaterdag gewoon moest werken had ik het geluk met de Pasen lekker vrij te zijn. Toen op eerste Paasdag de zon zich eindelijk eens echt liet zien kon mijn dag helemaal niet meer stuk!

We zijn eerst naar Monk Bretton Priory geweest. Dit is een ruïne van een in 1154 gebouwd klooster waar monniken leefden. Je kan bij deze ruïne nog heel goed zien hoe het vroeger geweest moest zijn, doordat alle ommuringen nog aanwezig zijn.



Na het bezoek aan deze ruïne was het tijd voor een echte wandeling hier in de buurt. Op de kaart vond ik Newmillerdam Country Park bij Wakefield en we besloten daarheen te gaan. Het was goed te merken dat het mooi weer was, want de hele parkeerplaats stond vol (en iedereen was al ijsjes aan het eten, hoewel het toch nog maar een graad of 8 was). Maar na een extra rondje rijden konden we toch de auto nog kwijt. 

Het gebied is 95 ha met een centraal meer. Op de kaart staan meerdere wandelroutes aangegeven, dus we besloten de grootste te lopen, onder andere omdat we dan waarschijnlijk een wat rustigere wandeling zouden hebben. Helaas konden we halverwege pas de juiste route vinden, dus we hebben er onze eigen route van gemaakt. Onze zelf samengestelde wandeling was toch nog zo'n 4,5 km dus we hebben er wat moois van kunnen maken. De drukte die we op de parkeerplaats hadden werd gelukkig al snel minder gedurende onze wandeling.


Aan het eind van de wandeling hebben we onszelf nog getrakteerd op een lekkere warme chocomelk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger Widgets