maandag 15 april 2013

Hatfield Moors

Na een rustige dienst op zondag had ik nu een dagje vrij om te genieten van de zon. Er werd ons vandaag een aangename 15 graden met een zonnetje erbij cadeau gedaan (die wolkjes en wind tussendoor hadden van mij niet gehoeven, maar toch...).

Vandaag zijn we naar Hatfield Moors gegaan, een onderdeel van het grotere natuurgebied Humberhead Peatlands. Thorne en Hatfield Moors zijn het grootste veengebied van Groot Brittaniƫ. Het is bijna 10.000 acre groot en door de zure zuurstofarme veengrond zijn er in deze omgeving ook veel fossielen intact gebleven.



Dit gebied staat bekend om zijn wildlife (5500 species, waaronder 200 vogelsoorten). Er zitten volop vogels, allerlei soorten insecten en vele adders. We moesten Britt kort aan de lijn houden aangezien de adders momenteel wakker worden uit hun winterslaap en zichzelf opwarmen in de zon (en nog traag zijn waardoor je ze volop ziet). Toen we het gebied ingingen werden we al gewaarschuwd dat ze er volop zaten, maar het heeft toch even geduurd voor we ze zagen. Pas toen een medefotograaf er een aanwees zag ik ze zelf ook. Ze hebben ook zo'n goede schutkleur!


We hebben genoten van onze wandeling in deze prachtige natuur en dit gebied staat nu dan ook op ons lijstje van favorieten. We zullen hier zeker nog een keer gaan wandelen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger Widgets