zaterdag 6 april 2013

Dagje Hull op 5 april

Aangezien ik een lang weekend heb (wat een mazzel zo net na de Pasen), zijn we weer eens op pad gegaan. We hebben overwogen om naar Lake District te gaan, maar aangezien dit nogal noordelijk ligt hebben we dit uitgesteld tot later in het jaar (lees: betere temperaturen).

Bij nader inzien zijn we daarom een dagje naar Hull geweest. Met een graad of 8, een zonnetje erbij met enkele wolkjes (en helaas wel een straf windje) was dit wat aangenamer dan afgelopen weekend in Peak District.



We hebben eerst Humber Bridge Country Park bezocht. Dit is een natuurgebied bij Kingston upon Hull. Het park wordt lokaal ook wel "Little Switzerland" genoemd wegens de witte kalk kliffen die aan de met sneeuw bedekte Alpen doen denken. De plek is een voormalige kalkgroeve (sinds de 13e eeuw tot aan 1960) en is in 1986 als Country Park geopend.

De wandeling is vrij kort (de langste wandeling was volgens de borden 3 km), maar het is toch leuk om gezien te hebben.



Onze volgende stop is de Humber Bridge. Dit is een hangbrug van 2200 meter die geopend is in 1981. De brug vormt de verbinding tussen East Riding of Yorkshire en North Lincolnshire. De brug staat op nummer 5 in de top 10 van langste hangbruggen ter wereld!


Nadat we (op een terrasje aan de Humber) een cappuccino met een heerlijk broodje erbij hebben genuttigd, zijn we door gegaan naar East Park in Hull. Dit is het grootste park in Hull en is duidelijk erg populair bij de lokale bevolking. Het park is in 1887 geopend ter viering van koningin Victoria's gouden jubileum. Het park is netjes onderhouden en is, als je er in de buurt bent, zeker de moeite van een bezoekje waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger Widgets