zondag 14 april 2013

Lente in m'n bol

Het weer lijkt eindelijk wat lente achtig te worden, niet alleen in Nederland, maar ook hier in Engeland, gaan de temperaturen wat omhoog en zien we de zon steeds vaker achter de wolken vandaan komen. Steeds meer kinderen spelen op straat en ramen worden weer gelapt, oftewel tijd om in de tuin aan de slag te gaan!

Onze achtertuin bestaat voor een groot deel uit gras, maar het zijn momenteel meer kale plekken, mos en onkruid. We zijn daarom naar het tuincentrum gegaan om een grasmaaier en wat andere benodigdheden aan te schaffen.

Aangezien het maar voor een klein tuintje is en we maar een klein budget wilden spenderen bestaat het opknappen van de tuin vooral uit handwerk. Dat betekent dus dat ik ben begonnen met een handharkje om het onkruid en het mos te verwijderen. Hoe meer mos en onkruid ik verwijderde, hoe meer ik zag verschijnen... Al met al was het veldje in slechtere staat dan we hadden gedacht/gehoopt. Aan André de schone taak om de bodem te beluchten. Deze taak werd volbracht met speciale schoenen met spijkers eraan die gaten in de grond boorden. Zoals verwacht is vandaag het bewijs van de activiteit aanwezig, oftewel spierpijn!

Natuurlijk moest het gras ook nog gemaaid worden, maar hiervoor moest eerst de handmaaier in elkaar gezet worden. Hier moest mijn hulp ook nog aan te pas komen (mannen en gebruiksaanwijzingen...), maar uiteindelijk was het dan zover, het gras kon gemaaid worden!
Finishing touch was het inzaaien op de hoop dat we er nog wat van kunnen maken.

Na een middagje hard werken wil je graag je werk bewonderen en denken: ja, dit was de moeite waard... Helaas kunnen we dat nog niet zeggen, maar met een beetje geluk doen de zaadjes hun werk en ziet het er over een paar weken heel anders uit.


Wat wel gelijk de moeite waard is, is ons kruidentuintje. We hebben een klein stukje met aarde waar we dus wat leuke plantjes neer kunnen zetten. Aangezien we geregeld verse kruiden gebruiken hebben we nu ook een aantal kruiden in de tuin staan: rozemarijn, thijm, mint en Marokkaanse mint. Het idee is om dit hoekje binnenkort nog uit te breiden met wat aardbeienplantjes, tomatenplantjes en paprikaplantjes.


Aangezien ik de rest van het weekend moest werken zijn er dit keer geen ontdekkingstochten te vertellen. Die volgen, als het weer mee blijft werken, binnenkort weer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger Widgets