zondag 7 april 2013

Weekend 6 en 7 april

Op 6 april, wederom een heerlijk zonnige dag, besloten we naar Leeds te gaan. Aangezien het treinstation tegenover ons huis is zijn we lekker met de trein gegaan. We hebben heerlijk in het zonnetje de stad verkent. Als we willen shoppen weten we nu waar we moeten zijn! Wat een prachtige winkelstraten!

Als eerste zijn we naar Victoria Quarter gelopen. Dit is het shopping center met alle dure winkels van Engeland. Hoewel ik niet genoeg verdien om in dit soort winkels te gaan shoppen is het zeker de moeite waard om doorheen te lopen. Het gebied is heel sfeervol.


Aangezien we ondertussen trek hadden gekregen hebben we een tussenstop gemaakt bij Cuthbert Brodrick, een Wetherspoon pub. Hier hebben we genoten van pannini's met voor André een Guinness en voor Brenda een Brothers Toffee Apple cider. Jammie!

Daarna hebben we Leeds City Museum bezocht. Dit museum heeft een gedeelte over het leven op aarde, over de oudheid en over de geschiedenis van Leeds. Het museum is vrij klein, maar er is zeker wat leuks van gemaakt. Er zijn veel interactieve dingen, wat zeker voor kinderen de moeite waard is (maar voor ons niet heel spectaculair). Voordeel is dat veel Engelse musea gratis zijn, dus je kunt makkelijk een museum inlopen zonder bang te zijn dat je er spijt van krijgt.

Leeds town hall werd op de website met toeristeninformatie ook benoemd om de mooie architectuur. Het wordt gebruikt voor toneel, concerten en bruiloften. Zeker de moeite om langs te lopen, van binnen was er voor ons weinig te zien op het moment.


Toen we terugliepen richting de winkelstraten kwamen we nog langs een ander museum. Van de buitenkant was het niet duidelijk wat het was, dus we namen een kijkje. We stonden echter al snel weer buiten, deze kunst was te modern voor ons... Oftewel: een oude doos ophangen of een ruimte vullen met houten dobbelstenen kan iedereen en noem ik geen kunst.

We hebben nog een heerlijke warme chocomelk gedronken bij "Heaven" en zijn toen weer richting huis gegaan.

Zondag 7 april ben ik met Britt in Doncaster bij flyball lessen gaan kijken. Om verder te integreren en om wat leuks met Britt te doen was ik al even op zoek naar leuke hondentrainingen. Op de meeste plekken komen ze echter niet verder dan puppy of basis cursus en wordt er geen echte hondensport beoefend. Er is wel een actieve flyball club (Doncasters Bellestars) die zelfs mee hebben gedaan op de Crufts ('s werelds grootste hondenshow). Hier hebben we dus een proefles gevolgd en zowel Britt als ik vonden het leuk, dus wordt vervolgd...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger Widgets