vrijdag 5 april 2013

2e Paasdag

Op 2e Paasdag besloten we om echt actief te gaan doen. Ik heb het boekje met 50 AA wandelingen in het Peak District erbij gepakt en een mooie wandeling uitgezocht.


Het werd een wandeling met een mooie naam: Bradfield and the Dale Dike Dam Disaster. Deze wandeling is vernoemd naar de ramp op 11 maart 1864, toen de Dale Dike Dam is ingestort en er 2955 miljoen liter water door de Loxley Vallei naar Sheffield is gestroomd. Er zijn honderden huizen vernietigd en er zijn 244 mensen omgekomen.


De wandeling was zo'n 9 km en zou verder een gemakkelijke wandeling moeten zijn. Deze afstand is niet iets wat we dagelijks doen, maar aangezien het een gemakkelijke wandeling zou zijn gingen we ervan uit dat het prima zou gaan. We hadden er echter geen rekening mee gehouden dat het Peak District toch wat hoger ligt dan Doncaster en dat het dus ook nog wat graden kouder is. De dikke laag sneeuw die op de paden lag was dan toch ook wel een beetje een tegenvaller.


Door de sneeuw waren de paden niet altijd even begaanbaar en sommige stukken waren ook glad. Voor Britt moest het helemaal zwaar zijn om met haar korte pootjes door de dikke laag sneeuw te ploegen, maar ze bleef stoer voorop lopen. We hebben de wandeling helemaal uitgelopen, maar dat hebben we wel geweten (spierpijn!). Ook Britt was de 2 dagen erna erg rustig ;)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger Widgets