woensdag 27 februari 2013

Sherwood Forrest

Op zondag 24 februari hebben we "A Merrie Tale of Sherwood Forest" wandeling gemaakt. De ruim 8 km lange wandeling (GPS track iets later aangezet) leidde ons door het Sherwood Forest, ook wel bekend als het thuis van Robin Hood.


In het hart van Sherwood Forest staat een van de grootste bomen van Engeland: The Major Oak. Deze Engelse Eik is ongeveer 800 jaar oud en het geschatte gewicht is 23 ton! De legende is dat Robin Hood vroeger schuilde in de holle stam. De verhalen van Robin Hood stammen echter uit de 12e en 13e eeuw, dus toen was deze grote boom relatief pas een sprietje. Aangezien de boom nu beroemd is probeert men hem te behouden door afzettingen en ondersteuningen.


De wandeling gaat door een gevarieerd landschap van bossen en vlaktes met heide en andere struiken. Dit maakt het een aangename afwisselende wandeling. Het eerste deel van de wandeling gaat langs de Major Oak, waar ook een gemarkeerde wandeling loopt. Dit stuk is dan ook duidelijk het toeristische (zelfs in februari al relatief drukke) gedeelte. Naarmate we verder van de Major Oak afdwaalden in een poging onze route te volgen (wat dit keer nog gelukt is ook) werd het steeds rustiger.


Conclusie: een geslaagde wandeling, een mooi gebied, maar waarschijnlijk beter te mijden in drukke periodes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger Widgets