zaterdag 9 februari 2013

Peak District

Eens in de 4 weken heb ik een lang weekend. Ik werk dan donderdag tot 2 uur en hoef maandag pas om 12 uur weer te beginnen. Deze weekenden zijn dus uitermate geschikt om leuke dingen te gaan ontdekken in de omgeving.

Vrijdag 8 februari zijn we naar het Peak District National Park gegaan voor een mooie wandeling. We hadden op internet een mooie wandeling gevonden. Helaas bleek er van die omschrijving niks te kloppen (of het is te ingewikkeld voor ons), dus hebben we maar op goed gevoel paden gevolgd. Dit klinkt simpeler dan het is, want je moet je de paden niet voorstellen als uitgestippelde voetpaden. Een berg met stenen, overgebleven van de steengroeves, kan bijvoorbeeld prima geschikt zijn als doorlopende route!


Het gebied waar we hebben gelopen (vanaf parkeerplaats Surprise View) ligt vlakbij Sheffield, in het Zuidoosten van Peak District. Het landschap wordt Moorland of Moors genoemd en wij vinden het in ieder geval een erg mooi gebied. Het gebied wordt begraasd door schapen, waardoor het helemaal een echt Engels landschap wordt. De schapen die wij zijn tegengekomen zijn de Swaledale sheep.


Hoewel we met een graad of 5 van huis gingen bleek er in het Peak District National Park nog sneeuw te liggen. En dat terwijl het slechts een uurtje van ons vandaan is! Nadeel was dat we extra uit moesten kijken waar we liepen in verband met de gladheid. Voordeel was dat we voetstappen konden volgen om te achterhalen of iets een begaanbaar pad is of niet.



We hebben de wandeling afgesloten met thee met scones om op te warmen. Een geslaagde vrije dag dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger Widgets