maandag 21 oktober 2013

Visite

De laatste blog over visite is alweer die van Yolanda (half augustus), maar we hebben nog veel meer bezoek gehad! Ik kan het niet eens bijhouden op mijn blog, kun je nagaan! Het is altijd weer spannend hoe het zal gaan, want logeren is toch spannender dan een middagje op de koffie, maar we kunnen zeggen dat het tot nu toe alleen maar super gezellig is geweest!

23 tot en met 26 augustus zijn Monique en Patrick op bezoek geweest. Op de dag van aankomst hebben we eerst een rondleiding door Doncaster gegeven. We hebben dit keer niet alleen de binnenstad met de markt laten zien, maar ook de St George's Minster. Deze kerk hadden we zelf ook nog niet bekeken, maar hij was mooier dan we gedacht hadden! Natuurlijk hebben we ook gelijk een Tea room (dit keer "Woods tearoom" van binnen laten zien (en proeven), want dat hoort nou eenmaal bij Engeland. Op zaterdag 24 augustus zijn we een dagje naar York geweest. Dit oude stadje stond bij ons nog op het 'te bezoeken' lijstje en we hadden zelfs een leuke stadswandeling in ons wandelboekje gevonden. Hoewel we dapper aan de wandeling begonnen eindigden we al snel schuilend bij de roeivereniging, daarna schuilend bij de Costa's en vervolgens schuilend bij een high tea. Tjah, echt Engels weer zullen we maar zeggen. Ondanks dat was het heel gezellig en tussen de druppels door konden we toch ook wel merken dat York een schattige oude stad is.


Op zondag moesten we eerst even naar de pig nic, een picknick met cavia's, georganiseerd door de lokale cavia opvang. Een beetje vreemd, maar vooral ook hilarisch! Nadat we de cavia's weer naar huis hadden gebracht zijn we doorgegaan naar Nostell Priory and Parkland, een landgoed van de National Trust waar we nog een wandeling hebben gemaakt (en uiteraard bijna verdwaald zijn).

Op maandagmorgen zijn we nog met de trein naar Sheffield gegaan. Een heel ander soort stad dan York, heel nieuw en groen, maar ook zeker een aanrader!


En toen was het weekendje helaas alweer voorbij en gingen Mo & Patrick weer op de trein richting het vliegveld en ik & André stapten weer op de trein naar Doncaster.

Van 19 tot en met 22 september zijn mijn ouders weer op bezoek geweest. We konden het vorige bezoek nog als de dag van vandaag herinneren, wat gaat de tijd toch snel! Donderdagavond hebben we eerst gezellig bijgepraat. Vrijdag hebben we een nieuwe poging gedaan om York te ontdekken. Gelukkig was het nu een stuk droger dus konden we wel van de omgeving genieten. Helaas hadden we file op de terugweg, dus was André nog net op tijd thuis voor zijn toneelvoorstelling. Ik ben toen met m'n ouders nog naar de pub "Highway Man" gewandeld waar we gezellig wat hebben gegeten en gedronken. Zaterdag werd vervolgens een dag voor de hondjes, dus we zijn met Britt & Bram bij Hatfield Moors gaan wandelen. Gelukkig hadden we weer geluk met het weer, dus het werd een heerlijke wandeling in het zonnetje, omringd door paddestoelen. André had deze week zijn toneelvoorstelling "Splish Splash" dus zaterdagavond zijn we daar met zijn allen heen geweest. Het was gelukkig een grappig stuk, dus leuk om te kijken! Helaas was het zondag na de koffie weer tijd om de gasten uit te zwaaien. Helaas vliegt de tijd als het gezellig is extra hard...

Dan ben ik eindelijk weer up to date en aangeland bij onze laatste gasten, want van 18 tot 22 oktober zijn André's ouders op bezoek. Op vrijdag kwamen ze in Doncaster aan dus hebben we eerst weer Doncaster zelf laten zien. Op zaterdag zijn we vervolgens naar Fountain Abbey geweest, want daar wilden we graag nog een keer in de herfst heen. De herfstkleuren begonnen al mooi door te komen en het was heerlijk wandelweer. Er lopen daar talloze fazanten wat toch een hele aparte gewaarwording blijft (en heel spannend voor Britt die dus niet los mag).


Zaterdagavond zijn we lekker uit eten geweest bij Liberty, waar ze biologische en zelfs gluten vrije burgers hebben. Het was dan ook erg lekker, alleen veel te veel, ik kon helaas geen toetje meer op!

Zondag waren de weersvoorspellingen niet overal even goed, dus zijn we weer naar York geweest, waar we dus wel in het zonnetje hebben gelopen. Het blijft een leuke stad om te bezichtigen! Op maandag moest ik helaas weer aan het werk, dus is André met zijn ouders op de trein naar Sheffield gestapt. Helaas een regenachtige dag, maar gelukkig heeft Sheffield ook veel leuke overdekte plekjes.

We zullen zien wie onze volgende gasten zijn...  :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger Widgets