maandag 17 juni 2013

Yorkshire Wildlife Park

We zijn vandaag naar het Yorkshire Wildlife Park geweest. We zijn als dierengek toch altijd wel geïnteresseerd in dierentuinen, dus nu er een vlakbij zit (namelijk in Doncaster) kunnen we het natuurlijk niet laten om daar een kijkje te nemen.

Yellow Mongoose

Het Yorkshire Wildlife Park is geopend in april 2009 en is in 2012 zelfs als beste attractie van Yorkshire verkozen. Wij waren dus heel benieuwd hoe zo'n jonge dierentuin eruit zou zien. 

Tiger

Het park is ruim opgezet en we hadden nog steeds het gevoel dat we in Engeland waren, dus het landschap is mooi behouden gebleven. De dieren zitten in ruime verblijven met goede kooi verrijking (watervallen, meertjes, voeder-verstopplaatsen). 

Wallaby

Net als in de meeste dierentuinen was er ook hier een soort kinderboerderij waar je tussen de schapen en geiten kon lopen. Leuke toevoeging is dat er meerdere dierverblijven toegankelijk zijn. Zo kun je tussen de Wallaby's, Capibara's, Mara's, Agouti's en Lemurs lopen.

Capybara

Omdat het een jonge dierentuin is zijn ze nog steeds volop in ontwikkeling. De giraffen zijn bijvoorbeeld in oktober 2012 nieuw toegevoegd. Op dit moment zijn ze bezig met de verblijven voor de miereneters. Helaas waren deze nu dus nog niet aanwezig.

Giraffes

In 2010 zijn er 13 rescue leeuwen in het park gekomen. Door de mooie ruime verblijven komt het er dus op neer dat je door een soort leeuwenpark heen loopt (nee niet in de verblijven zelf zoals bij de Capibara's). Ze hebben ook 3 Amur Leopards, waarmee ze meedoen aan het programma om deze met uitsterven bedreigde diersoort in stand te houden. Helaas lieten deze prachtige dieren (waar er in het wild nog maar 35 van zijn) zich niet zien (het zijn nachtdieren).

 Baboon

Al met al een leuk park wat zeker de moeite van het bezoeken waard is!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger Widgets