dinsdag 23 januari 2024

Huizen kijken

Al twee jaar houden we de woningmarkt in de gaten. Huizen en tuinen zijn te klein, zitten niet op een voor ons goede lokatie, zijn te duur of worden voor onze neus verkocht. De woning die we nu bekeken was geen liefde op het eerste gezicht. Maar de lokatie is goed, dus we gingen op 5 januari 2023 een kijkje nemen. 



Tot onze verbazing staat de woning al leeg. We hadden wel gezien dat hij iets eerder dit jaar te koop was en weer van funda was verdwenen. Ze bleken de woning nu met wat photoshop upgrades op funda te hebben geplaatst. Een rode keuken? Blauw verfwerk? Nee, dat vinden mensen niet mooi. Maar de makelaar heeft een trucje: even photoshoppen en uw huis is weer in neutrale kleuren. Kom binnen en verwonder u.😅

Het huis is uit 1993 en dat is niet alleen de buitenkant... Die rode keuken is dus toch al aan vervanging toe. Een lege woning is sowieso niet sfeervol, dus het kost wat moeite om het in gedachten in te richten. Toch zien we de potentie. Het huis heeft duidelijk meer ruimte dan onze huidige woning en er zijn nog allerlei opties om makkelijk extra ruimte te creëren (bijvoorbeeld een extra kamer op het dak van de garage). En er is dus een garage, iets wat met 5 fietsen en allerlei buitenspeelgoed ook geen overbodige luxe is.


Er zal dus best veel moeten gebeuren aan deze woning. Het leuke is natuurlijk dat je het dan naar je eigen zin kunt maken. Maar op wat voor termijn zijn klussers beschikbaar? Wat moet er gelijk en wat kunnen we uitstellen? Over wat voor kosten hebben we het dan en is dit haalbaar? De eerste aannemer die we belden moest heel hard lachen en zei dat ze in de planning al na de bouwvak zitten. De overdracht tot dan uitstellen is niet gelijk logisch, dus zien we het dan ook nog zitten?
Na wat wikken en wegen is het antwoord ja, we zien mogelijkheden en we zien het zitten om aan de slag te gaan. Langzaam vormt een plan in ons hoofd. Dus ja, we gaan het proberen!

We zien dus de mogelijkheden van dit huis en willen het een kans geven. We gaan op 11 januari nog een kijkje te nemen samen met een aankoopmakelaar. Ze is het met ons eens dat de staat van de woning en het feit dat hij leeg staat wel wat ruimte geeft om onder de vraagprijs te bieden. Er zou al een ander bod liggen, dus moeten we gelijk met ons eindbod komen volgens de verkopend makelaar. We laten ons echter niet gek maken en bieden wat voor ons kloppend voelt. De verkoper besluit met ons in onderhandeling te gaan en na het weekend krijgen we op 15 januari het verlossende telefoontje dat ons laatste bod is geaccepteerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger Widgets