woensdag 27 november 2013

RSPB Old Moor

Woensdag 27 november zijn we weer eens naar RSPB Old Moor gegaan. Met 12 graden en een zonnetje is het prachtig weer voor de tijd van het jaar. Britt mag het gebied van Old Moor niet in, aangezien ze dan de vogels zou verstoren. Om het gebied heen hebben ze echter ook een wandeling uitgezet waar honden wel zijn toegestaan, dus vandaag hebben we dit gebied verkend.


Het gebied hoort nog steeds wel bij de RSPB, maar er zijn minder specifieke kijkplekken. Om je heen hoor je nog wel genoeg vogels, en de wandeling is zeker de moeite waard. Helemaal omdat er nog steeds overal prachtige herfstkleuren te zien zijn.


En Britt was natuurlijk erg dankbaar dat ze ook mee mocht op de wandeling!


zondag 17 november 2013

Hathersage, Peak District, 16 November 2013

Het is alweer een tijd geleden dat we in Peak District zijn geweest. Peak District ligt een uurtje rijden bij ons vandaan en is dan ook net te ver voor de wandeling tussendoor. En hoewel Peak District een prachtig Nationaal Park is, is het ook niet een plek waar we gasten uit Nederland standaard mee naartoe nemen. Hoewel iedereen oeh en aah bij de foto's zal zeggen is het terrein te ruig om te wandelen als je niet gewend bent om echte wandelingen te maken.


Afgelopen weekend had ik weer eens een lang weekend, maar dit keer stonden er geen gasten of andere speciale uitstapjes op de kalender. Een goed moment dus om het Peak District weer eens te bezoeken. Na wat rondbladeren in de wandelboekjes besloten we de wandeling vanuit het dorp Hathersage te maken. De complete wandeling zou zo'n 14 km zijn met een gemiddelde wandelduur van 5 uur. Voor degene die denken: "Wat een sloom wandeltempo"… Het is nogal wat oneffen terrein en klimmetjes en afdalingen, dus niet te vergelijken met een gemiddelde wandeling in Nederland. Aangezien het al vroeg donker wordt en we toch ook wat fotomomenten in moeten plannen hebben we besloten om een puntje van de wandeling af te snijden. Zo kwamen we uiteindelijk uit op een wandeling van 10,7 km in 4 uur en 37 minuten (inclusief de fotomomenten dus ;)).


En fotografie momenten die waren er! Elke keer verbaas ik me weer over hoe mooi en ruig Peak District is. En de herfstkleuren dragen daar natuurlijk nog eens extra aan bij.


Hoewel het windje op de top erg fris was (we waaiden bijna weg) was het verder een heerlijke wandeltemperatuur. En ook voor de foto's was het perfect: geen saaie grauwe of blauwe lucht, maar de zon die tussen de wolken doorpiekt met prachtige lichtbundels. 


Het was de spierpijn zeker waard!
Blogger Widgets